Kapcsolat Kapcsolat

INFRATEMP Mérnökiroda Kft.

2724 Újlengyel, Határ u. 12.
Tel: +36 1 312 3016
Mobil: +36 30 680 9919

Email: sales@infratemp.hu

Áruátvétel Budapesten!

Referenciák Referenciák

Videók Videók
Galériák Galériák
Gazdasági tanácsok Gazdasági tanácsok

Gazdasági tanácsok

Gazdasági tanácsok

Az INFRATEMP infrapaneles fûtésrendszer több gazdasági megoldást is rejteget a felhasználók számára!

Mivel minden helyiség külön-külön szabályozható, így érdemes a funkciók szerint üzemeltetni azokat.

Egy lakóingatlan egyes helyiségeire ajánlott hõmérsékletek a következõk:

  • Nappali 20-22°C
  • Hálószoba 18°C
  • Konyha 18°C
  • Fürdõszoba 24°C
  • WC 15°C
  • Elõszoba 15°C
  • Lépcsõház 10°C
Fûtésszabályozás:

Az általunk forgalmazott termosztátok, vezérlések között léteznek olyanok, melyeket heti intervallumban elõre be lehet programozni.
Ezeket a programokat, az Ön, személyes életritmusához érdemes állítani.
A reggeli ébredést, a munkába indulást, a hazaérkezést, a fürdési idõszakot és természetesen a lefekvést egyaránt figyelembe véve programozza helyiségeit.
Abban az idõszakban mikor nem tartózkodik otthonában, kizárólag csak temperáljon minden helyiséget, állandó 16-18 °C-on.
Az INFRATEMP infrapanelek technológiájának köszönhetõen, a felfûtési idõ 15-20 percet vesz igénybe, így minimálisra csökkenthetõ a tényleges fûtési idõszak.

Szellõztetés:

A mindennapi szellõztetés nagyon fontos az ingatlan frissen tartásához. Ettõl függetlenül, a szellõztetést ne vigyük túlzásba, mert a túlzott, hosszantartó szellõztetés lehûti a falakat, a bútorzatot. Az újbóli felfûtésük idõbe és pénzbe kerül. Leghelyesebb télen a lakás levegõjét naponta többször 15-20 perces szellõztetéssel, vagy 4-5 perces kereszthuzattal megújítani.
Az ésszerûtlen szellõztetés akár évi 20 % többletkiadást is okozhat!

Szigetelés:
  • A meleg nagy része a nyílászárókon keresztül távozik. Ezeket szigetelhetjük fóliával vagy szigetelõcsíkkal. Ha erre nincs lehetõségünk, rakjunk takarót a két ablaküveg közé.
  • A meleg távozását vastag függönnyel is meggátolhatjuk. Sötétedés után a redõnyök leeresztése is sokat segít abban, hogy a meleg ne szökjön meg az ablakon keresztül.
  • A falak utólagos szigetelése vagy a nyílászárók cseréje komoly beruházás, de hamar megtérül. Egy kisebb lakásban akár egy hétvége alatt is végezni lehet vele.
Árnyékolás megszüntetése (napközben):

Apróságnak tûnik, de különösen télen érdemes hagyni, hogy besüssön a nap az ablakon, ami nagyban elõsegíti a lakások, házak felmelegítését. (Húzzuk el a függönyt, húzzuk fel a redõnyt, had áradjon be a Nap sugárzása helyiségeinkbe.)
A manapság egyre terjedõbb passzívházak esetében is alkalmazzák ezt a módszert. Nem pontosan így, de a lényeg ugyanaz.
A tervezõk, figyelnek arra, hogy a déli oldalon elhelyezkedõ nagy ablakok elé lombos fákat ültessenek a tulajdonosok. Mivel ezeknek a fáknak nyáron nagy lombkoronájuk van, így árnyékolnak. Viszont télen, lehullajtják a lombjukat és áteresztik szobáink felé a kellemes napsugarakat.

Öltözködési tanácsok:

A fûtés feltekerése helyett célszerû inkább kicsit melegebben öltözködni. Néhányan szeretnek télen is rövidnadrágban járkálni otthonaikban, ami kellemes ugyan, de kevéssé kifizetõdõ.

Version 2.0 | Copyright (©) 2024 | Infratemp Mérnökiroda Kft. All Rights Reserved.