Kapcsolat Kapcsolat

INFRATEMP Mérnökiroda Kft.

2724 Újlengyel, Határ u. 12.
Tel: +36 1 312 3016
Mobil: +36 30 680 9919

Email: sales@infratemp.hu

Áruátvétel Budapesten!

Referenciák Referenciák

Videók Videók
Galériák Galériák
Gazdasági tanácsok Gazdasági tanácsok

Hírek

INFRATEMP Mérnökiroda Kft. és TERC Kft.


2012 januárjától, az INFRATEMP infrapanelek megtalálhatók a TERC költségvetés készítõ program rendszerében is!
Mivel szinte minden pályázathoz és sokszor kisebb kivitelezéshez is kizárólag TERC-es költségvetéssel lehet ajánlatot beadni, ezért feladatunknak éreztük, hogy csatlakozásunkkal segítsük meglévõ és leendõ partnereinket.
A rendszer segítségével gyorsabban és könnyebben tudnak ajánlatot készíteni, ezzel megerõsítve bizalmukat ügyfeleikkel.

INFRAPANEL és NAPELEM

Az INFRATEMP©infrapanel az elõzõ évek során rendkívül keresett termékké vált az épületgépészet piacán. Az infrapanel technológia, a régi hiedelmekkel ellentétben bebizonyította, hogy nem csak kiegészítõ fûtésként alkalmazható, de egyedi fûtésként is képes pótolni egy ingatlan hõ veszteségét. Cégünk 9 éves tapasztalatával ezen a területen, profi viszonteladói partnerek segítségével, évi több ezres darabszámmal látja el ügyfeleit. Mára lehetõség nyílt, az infrapaneles és egyéb elektromos fûtések igazán gazdaságos üzemeltetésére azzal, hogy az elektromos szolgáltatókat kötelezték a saját magunk által megtermelt energia átvételére.

Pár szóban errõl a témáról:

A háztartási méretû kiserõmû:
VET 3. § 24. alapján: olyan, a kisfeszültségû hálózatra csatlakozó kiserõmû, melynek csatlakozási teljesítménye nem haladja meg az 50 kVA-t.
Háztartási méretû kiserõmûvet (Továbbiakban: HMKE) nem csak lakossági Ügyfél létesíthet, hanem önkormányzat és vállalkozás is, a fenti teljesítményhatár figyelembe vételével.

A termelt villamos energia visszavétele:
A 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet (Vhr.) 4. § alapján: A háztartási méretû kiserõmû üzemeltetõje által termelt villamos energiát az üzemeltetõ kérésére az adott csatlakozási ponton értékesítõ villamosenergia-kereskedõ vagy egyetemes szolgáltató köteles átvenni.
Az árról és a visszavétel feltételeirõl az fogyasztási hellyel szerzõdésben lévõ villamosenergia-kereskedõ tud felvilágosítást nyújtani.

Általános feltételek:
A kiserõmû csak a minden napszaki csatlakozási pontra kapcsolódhat rá, a meglévõ rendelkezésre álló teljesítmény nagyságáig. Vezérelt áramkörre kiserõmû nem csatlakozhat.
Amennyiben a rendelkezésre álló teljesítmény kisebb, mint a kiserõmû teljesítménye, akkor elõször a rendelkezésre álló teljesítményt kell megnövelni. Ezt követõen lehet beadni a kiserõmûre vonatkozó igénybejelentést. A teljesítménybõvítést a 117/2007. (XII.29.) GKM rendelet szabályozza. A kiserõmûvek 2,5 kVA-ig egyfázisúan csatlakoztathatók, 5 kVA teljesítmény felett csak háromfázisú villamosenergia termelõ berendezés kapcsolható a hálózatra. Amennyiben a felhasználó egyfázisú csatlakozással rendelkezik, és a szerzõdésében szereplõ kismegszakító érték megengedi, több egyfázisú HMKE is csatlakoztatható, de ezek összteljesítménye legfeljebb 5 kVA lehet. A 2,5 kVA és az 5 kVA teljesítmény között az egyfázisú csatlakozás lehetõségét a hálózati paraméterek figyelembe vételével az elosztói engedélyes minden esetben külön vizsgálja meg.

Ennek köszönhetõen, lehetõségünk van a napelemek által nyáron megtermelt, majd a hálózatra visszatáplált energiát, a téli hónapokban felhasználni, így a telepítési lehetõségektõl és a beruházási hajlandóságtól függõen, minimálisra szoríthatjuk a fûtési költséget. Kisebb infrapanel és napelem kombinált rendszerekkel, hétvégi házak téli (24)hétvégéire, biztosítani tudjuk a gyakorlatilag ingyen fûtést, valamint a teljes téli idõszak ingyen temperálását. A temperálás rendkívül fontos egy hétvégi ház esetében, mivel az ingatlan nincs használatban és hajlamos túlságosan lehûlni. Az infrapanel, folyamatos mûködése során sem károsodik, nincs szükség karbantartásra és felügyeletre, tehát nem szükséges ellenõrzéseket végezni a távoli ingatlanban. Amennyiben mégis szeretnénk ellenõrzéseket tenni, abban az esetben egy telefonos vezérlés beiktatásával ezt bármikor, otthonról megtehetjük.

Version 2.0 | Copyright (©) 2024 | Infratemp Mérnökiroda Kft. All Rights Reserved.